Henk Verdonk junior breekt parcoursrecord

Akersloot – Mountainbiker Henk verdonk junior uit Egmond-Binnen is er in geslaagd zijn eigen parcoursrecord op sportpark De Cloppenburch te verbeteren. Met de wind in een gunstige hoek waren donderdagavond de omstandigheden voor de renners gunstig. Het record van 48.36 minuten over de tien omlopen van het Kids and Parents Bikeschool-klassement stond al enige tijd. De verwachting was dat juist nu een doorbraak kon worden bereikt en aldus geschiedde.

Met rondetijden van gemiddeld krap onder de 4.50 minuten wist Henk Verdonk junior zijn beste tijd niet met een beetje, maar zelfs met 19 volle seconden scherper te stellen op 48.17 minuten. Met zijn opmerking na afloop, dat nu de 48-minuten-barrière zijn doel wordt, konden de anderen niet helemaal omgaan. De meesten van die anderen zitten nog te hikken tegen de 50-minutengrens of bewegen zich nog tussen de 49 en 50 minuten. Zij hoeven in het geheel niet te denken aan dat soort tijden richting de 48 minuten.

Ron Boendermaker is van mening dat er in zijn tijden nog wel rek zit, maar wil die ruimte dan zoeken in zijn materiaaltoepassingen. Wat zijn conditie en technische vaardigheden betreft is er volgens eigen zeggen niet veel meer te halen. Achteraf was Boendermaker dan ook niet helemaal in zijn hum, hoewel hij zijn persoonlijk record toch op vijf seconden wist te benaderen met een eindtijd van 49.45 minuten. Conclusie van zijn verhaal was dat er nog wat te sleutelen valt. Vincent Beentjes moest met 50.15 minuten dertig tellen toegeven op Boendermaker, maar was bijna twee minuten sneller dan Wout Bakker.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen (48.17 min, PR); 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (49.45 min); 3. Vincent Beentjes, Castricum (50.15 min); 4. Wout Bakker, Heiloo (52.02 min); 5. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (56.12 mi);n 7. Emiel Prins, Egmond aan Zee (59.35 min)