Henk Verdonk junior blijft de snelste

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft voor de zoveelste keer op rij de snelste tijd weten te realiseren in de wekelijkse tijdrit op sportpark De Cloppenburch. Het begint inmiddels een eentonig gebeuren te worden, maar dat is beslist geen verwijt richting de winnaar, die op 10 oktober ook de te kloppen man is in de pilot bike/run. Men heeft bij de Kids and Parents Bikeschool (KPB) gewoon behoefte aan een uitbreiding van het aantal deelnemers, met mogelijk een nog snellere mountainbiker.

De conclusie luidt voorlopig dat het pas spannend wordt om de plekken na winnaar Verdonk junior. Op een ogenschijnlijk ontspannen manier wist Henk Verdonk junior zijn rondentijden te laten klokken onder de vijf minuten en daarmee een eindtijd van 49.49 minuten neer te zetten. Een openbaring was de manier van koersen van Ron Boendermaker, normaliter met een volgens kenners iets te lichte versnelling, maar nu met een meer mannelijk verzet waar mee meer meters gemaakt konden worden. Het leverde hem een prachtige tweede plek op achter de winnaar. Dave van Kuilenburg moest, evenals Alwin Hes, vanwege dagelijks fysiek zware arbeid, iets van hun kunnen inleveren. Laatstgenoemde koos er zelfs voor om uit te stappen wegens technisch gebrek.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen (49.49 min); 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (50.33 min); 3. Dave van Kuilenburg, Heiloo (51.17 min); 4. Sem Beentjes, Limmen (51.29 mi);n 5. Ben Visser, Heerhugowaard (52.00 min); 6. Pleun Lodewijks, Castricum (54.54 min); 7. Alex Hageman, Limmen (56.50 min); 8. Marco Wetsteijn, Egmond aan Zee (58.55 min); 9. Ronald Mossinkoff, Akersloot (59.05 min); 10. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (61.13 min)