Henk Verdonk junior bijna zeker van OIT Mountainbike Cup

Akersloot – Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft donderdagavond weer een overwinning aan zijn zegereeks toegevoegd in de strijd om de OIT Mountainbike Cup. Regen en harde wind teisterden de deelnemers dit keer op sportcomplex De Cloppenburgh, na weken van mooi en rustig weer. In deze twaalfde en op één na laatste rit was het niet Boendermaker of Verdonk junior die het vuurtje op gang bracht, maar de altijd strijdbare kilometer-vretende Koen Konst.

De OIT Mountainbike Cup bestaat uit dertien ritten, waarvan het noodzakelijk is tien uitslagen gereden te hebben om een plek te verwerven bij de eerste tien en aldus aanspraak te kunnen maken op het prijzenschema voor die eerste tien. Koen Konst ging dus uit het vertrek aan de haal met goeddunken van de rest, waarbij Henk Verdonk junior het meest alert bleef en de voorsprong van Konst voor hem behapbaar bleef. De show van Konst in het natte Akersloot mocht duren tot bijna half koers, toen Verdonk junior het moment daar vond dat hij de kat lang genoeg uit de boom gekeken had.

Floris van Woesik deed hard zijn best Barry Schrama achter zich te houden, maar daarnaast ook een beetje zicht te kunnen houden op datgene wat zich voor hem afspeelde, hoewel hij daarvoor geen bedreiging vormde. Henk Verdonk junior was dus tot in het wiel van Konst gekomen en met een paar koene pedaalslagen kon hij een gaatje slaan, waarop de dappere Koen Konst het antwoord schuldig moest blijven. Hij kon daarmee alsnog onbedreigd naar zijn zoveelste triomf rijden. Morgen volgt nog de dertiende en laatste rit van deze OIT Mountainbike Cup, om daarna de donderdagavond als duurtraining tussen 18.00 en 21.00 uur in te lassen voor iedereen die daar gebruik van wil maken. In januari 2023 krijgt de OIT-cyclus dan een vervolg.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen; 2. Koen Konst, Castricum; 3. Floris van Woesik, Krommenie.