Henk Ruijter aanvoerder project Versterking Castricum

Henk Ruijter gaat de kar trekken om het centrum van Castricum een stuk aantrekkelijker te maken. Woensdagavond werd hij voorgesteld als de aanvoerder aan de ondernemers tijdens een feestelijke bijeenkomst waarbij de samenwerkingsovereenkomst werd getekend door de gemeente Castricum, het Ondernemersfond Castricum en de Ondernemersvereniging Castricum door respectievelijk wethouder Wim Swart, Sander Weel en Roelant van Ewijk.

Spijkers met koppen slaan, dat werd op ludieke wijze gevraagd door Wim van Vliet aan Henk Ruijter en dat is deze Castricummer, die kan terugkijken op een zee aan bestuurservaring, ook van plan te doen. ,,Maar samen met anderen”, zegt hij. ,,We zullen een team samenstellen en vandaar uit projecten uitwerken met de gemeente en de ondernemers. Ik neem de begeleiding van deze processen voor mijn rekening.” Henk Ruijter is jarenlang directeur geweest van Medisch Kinderhuis Antonius dat later opging in Kardeel. Na een fusie daarna ontstond Parlan, waar hij deel uitmaakte van de Raad van Bestuur. ,,Castricummers kennen mij misschien beter van Vitesse ‘22 of als schoolhoofd van De Hoeksteen.”

Voordat het zover was verwelkomde Cees Brinkman van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord de gasten. In het najaar 2015 presenteerde hij het visiedocument Detailhandel Castricum Van Visie naar Actie.  ,,Het doel is om een centrum te realiseren met een geconcentreerd en op elkaar afgestemd, compleet aanbod met een verrassende mix van verblijfsfuncties zoals horeca, voorzieningen, vrijetijds- en toeristisch aanbod en winkels voor zowel boodschappen doen als funshoppen.”

In een  samenwerkingsverband van meer dan dertig ondernemers en ambtenaren, is door de werkgroepen ondertussen heel wat werk geleverd. Met als resultaat zeventien concrete projecten die zorgen voor de realisatie van het doel. De uitvoering van de eerste projecten komt nu heel dichtbij. Er is een financiële basis gecreëerd door toezeggingen van de provincie Noord-Holland, de gemeente Castricum en de ondernemers. Met de bijeenkomst woensdag is het een start gegeven aan het project Versterking Castricum.