Henk Jan van Harten presenteert cd over de liefde

Castricum/Uitgeest – Zondag 28 november is de feestelijke presentatie van het debuutalbum ‘Van Harten over de Liefde’. Het publiek hoort de tien liedjes van de cd in een akoestische versie, zeg maar ‘unplugged’. Tussendoor vertelt Henk Jan van Harten persoonlijke verhalen over de liefde als opmaat naar een volgend lied.

Henk Jan van Harten is 57 jaar en woont in Castricum. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen. Over zijn liedjes zegt hij: ,,Het is spontaan begonnen op een frisse najaarsdag in 2017. Net na de lunch schreef ik mijn eerste lied over de liefde. Het tweede drong zich al snel op. Daarna was er geen houden meer aan, alsof er een liefdesbron was aangeboord. Inmiddels zijn er meer dan dertig liedjes over de liefde. Mijn vrouw heeft zich hardop afgevraagd of ik een midlifecrisis heb. Ik zing weliswaar over haar, over mijn kinderen en over een zus die is overleden, maar ook over mijn overbuurvrouw, over ‘glooiende heuvels’ (indianennaam van mijn eerste liefde) en over liefde met explosiegevaar.’’

De plek waar het begon

De openbare presentatie is op het podium waar Henk Jan van Harten voor het eerst optrad met eigen nummers: De Zwaan in Uitgeest. Op 28 november treedt hij om 15.00 uur (inloop 14.30 uur) op met Mark Minnema, Boudewijn Groenhuijzen en Coen Hamelink. Zij schreven mee aan de muziek, arrangeerden en speelden in voor de cd. De cd en een videoclip zijn mede mogelijk gemaakt door honderd donateurs via crowdfundingplatform ‘Voor de kunst’ en het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Holland. De videoclip van het nummer ‘Explosiegevaar’ is via www.vanhartenoverdeliefde.nl te zien. De toegang tot de cd-presentatie is gratis, maar reserveren via info@henkjanvanharten.nl is verplicht.

Op de foto:
Henk Jan van Harten (midden voorgrond) met Coen Hamelink (links), Mark Minnema (achter) en Boudewijn Groenhuijzen (rechts). (Foto: Edith Paol)