Helmgras start met kindcentrum

Castricum – Vanochtend openden burgemeester Toon Mans en bestuursvoorzitter Carla Smits van stichting Tabijn kindcentrum Helmgras aan Het Korte Land. Doel hiervan is dat alle kinderen door inspirerend onderwijs en professionele opvang brede mogelijkheden krijgen om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

De omzetting van basisscholen naar kindcentra is onderdeel van het strategisch beleid van stichting Tabijn, het bestuur waar Helmgras onder valt. Niels Vermij, directeur van Helmgras, licht toe: ,,Elk kind is uniek, met al zijn talenten. Op Helmgras staan wij voor talentvolle ontwikkeling voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Om kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen en gelijke kansen te bieden, is het belangrijk dat onderwijs, opvang en zorg goed rondom het kind zijn afgestemd Dat betekent dat ons onderwijs recht doet aan de leerstijl, het leertempo en de leerroute van elk kind. Met ons team van leerkrachten en opvangmedewerkers werken we samen aan de ontwikkeling van het kind. Al jaren is buitenschoolse opvang hier goed geregeld en dat is nu definitief geïntegreerd in onze school. Kindcentrum Helmgras biedt onderwijs en opvang onder één dak, met één visie, één team en onder één leiding.“

Talentklassen

Adjunct-directeur Stephana Kruse vult hem aan: ,,Jaarlijks organiseren wij talentenklassen waarvoor kinderen zich door middel van een motivatie kunnen aanmelden. Daar leren kinderen Spaans of Chinees of werken aan Béta-vakken. Ook dragen onze teamleden hun talenten over in creatieve circuits, workshops en maandvieringen. Alle kinderen op Helmgras leren Engels en een muziekdocent begeleidt de muzikale talenten in het schoolkoor en de Helmgras-band. Zo komen kinderen erachter wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.”

Opening

Nadat alle kinderen fris en uitgerust van de vakantie klaar zaten voor de feestelijke opening op het schoolplein, hees meester Hugo van der Klip de nieuwe vlag. Na een kort welkomstwoord van directeur Vermij benadrukte bestuursvoorzitter Smits dat zij heel trots is op het eerste kindcentrum van Tabijn in Castricum. Voordat zij werd uitgenodigd om samen met burgemeester Mans het lint door te knippen, sprak de eerste burger de kinderen toe en kwam nog even terug op de lastige coronatijd. Na zijn felicitaties wenste hij alle kinderen een leuke eerste dag en een mooi schooljaar toe. (Tekst: Hans Boot)

Op de foto:
Met behulp van leerling Loraine en directeur Niels Vermij verrichten Carla Smits en de burgemeester de openingshandeling. (Foto: Hans Boot)