Helmgras slaat dubbelslag op schoolvoetbaltoernooi bij FC Castricum

Castricum – Na het voetbalfeest van een week eerder voor groep 5/6 was het vorige week woensdag de beurt aan de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen van Castricum. In groten getale waren de kinderen en toeschouwers weer aanwezig op sportpark Noord-End bij FC Castricum. Maar liefst 332 kinderen deden mee aan het toernooi, verdeeld over 32 teams.

Gelukkig waren de weergoden hen deze week goed gezind en werd het een stralende middag. Bij de meiden ging Helmgras meisjes groep 8b er met de beker vandoor, door in de finale te winnen van Helmgras meisjes groep 7. Het podium werd compleet gemaakt door Paulusburcht meisjes groep 7. In de mixcategorie was het ook Helmgras dat aan het langste eind trok. Helmgras jongens 8b versloeg in de finale Helmgras jongens 7a. Twee onderlinge finales voor Helmgras dus! De derde plaats was voor Cunera groep 7b mix.

Ook dit toernooi was er weer een sportiviteitsprijs. In de mixcategorie is deze uitgereikt aan Cunera groep 8a jongens en bij de meiden aan Juliana van Stolbergschool groep 7 meisjes. De prijs voor het mooiste spandoek was voor Cunera groep 7a meisjes. FC Castricum kijkt met veel voldoening terug op twee prachtige middagen en ziet nu al uit naar volgend jaar! Tot slot: heb je na het schoolvoetbaltoernooi de smaak te pakken gekregen? Op 1 en 2 mei (in de meivakantie) organiseert FC Castricum de voetbal-2-daagse. Hier kan iedereen aan meedoen, je hoeft geen lid te zijn van FC Castricum. Kijk op www.fccastricum.nl/fcc-voetbal-2-daagse voor meer informatie. (Foto: Rogier Kat)