Heiloo On Ice, het ultieme decembergevoel

Er staat Heiloo een nieuw evenement te wachten, en wat voor een. Van donderdag 20 december tot en met zaterdag 5 januari waan je je rond winkelcentrum ‘t Loo in een Oostenrijkse wintersportplaats. Wat te denken van de sfeervolle kerstmarkt? Van donderdag 20 tot en met maandag 24 december staan er meer dan 60 kramen langs ‘t Loo. Je kunt er terecht voor kerstartikelen, maar ook voor speciale aanbiedingen van Heilooër ondernemers.

Moe van het winkelen strijk je neer op het terras van de Oostenrijkse Stube. Het is uniek dat zeven Heilooër horeca-ondernemingen op deze manier de handen ineen hebben geslagen. Herberg Jan, Spijkers, Brasserie in ‘t Groen, Steakhouse Os, Brasserie Veldt, Keuken met Karakter en De Kamer verzorgen met elkaar de koek-en-zopie in de gezellige Stube. Vanaf 2 januari serveren deze deelnemende restaurants overigens een speciaal ijsmenu. Eerst een frisse neus halen tijdens het schaatsen en daarna lekker aan tafel in een van deze restaurants. 

De schaatsbaan gaat donderdag 20 december open en wordt op vrijdag 21 december om 15.00 uur officieel geopend door burgemeester Romeyn. Wie laat er zijn schaatskunsten zien en wie moet er nog wat oefenen? Kaartjes zijn nu al koop bij Hema, Herberg Jan en Bakkerij Hoetjes. Houd er wel rekening mee dat je niet met je eigen schaatsen de baan op mag. Geschikte schaatsen zijn ter plekke te huur. 

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 december vindt het eerste ‘fluitketel curling toernooi’ van Heiloo plaats. Vanaf 20.00 uur belooft het een hilarisch spektakel te worden, waarbij teams van maximaal 6 personen ‘hun’ fluitketel zo dicht mogelijk in de ring moeten zien te krijgen. Ook meedoen met collega’s, familie of vrienden? Opgeven kan nog via info@herberg-jan.nl of bel 072-2100181. Op donderdag 27 december kunnen de kinderen curlen. 

Jaarlijks bieden de ondernemers van Winkelcentrum ‘t Loo hun trouwe bezoekers een glas glühwein aan op de laatste dag van het jaar. Op verzoek van de organisatie van Heiloo on Ice verschuift deze inmiddels jarenlange traditie niet alleen een dag naar voren, maar ook naar buiten. De winkeliers van Winkelcentrum ‘t Loo nodigen iedereen dan ook van harte uit om op zondag 30 december a.s. vanaf 15.00 uur het glas te komen heffen bij de ijsbaan op ‘t Looplein! Het befaamde Jazztrio van Joop Kooger zorgt voor de muziek tijdens het traditionele wijnschenken. 

De ondernemers van winkelcentrum ’t Loo zijn op zondag 23 en zondag 30 december extra geopend tijdens de speciale koopzondag. Met alle activiteiten rondom het winkelcentrum beloven het gezellige winkeldagen te worden. 

De knalact op 1 januari wordt nog even geheim gehouden, maar zet ‘m vast in de agenda, want dit wil je zeker niet missen.