Heiloo hoopt op meer dagjesmensen

Heiloo zet de komende tijd in op het trekken van meer bezoekers uit de regio en het verleiden van meer dagtoeristen naar Heiloo. Wethouder Fred Dellemijn ziet daarin nog genoeg kansen liggen voor Heiloo. De dames van Watgaanwedoen.nl ondersteunen daarbij onder andere met een evenementenkalender op hun website en met het vakantiemagazine dat sinds deze week in de regio wordt verspreid.

Fred Dellemijn: ,,Heiloo heeft bijzonder cultuur historisch erfgoed. Dat is nog onvoldoende bekend in de regio en dat vind ik zonde. We laten graag zien wat we als dorp hebben te bieden. Wat te denken van de grootste Mariale bedevaartplaats in Nederland. Vele tienduizenden mensen per jaar vinden hun weg naar dit zes hectaren groot oord, met zijn Genadekapel en Runxputte, omgeven door een bid- en bezinningspark. Maar ook Nijenburg is prachtig en leuk te combineren met een wandeling door het Heilooërbos. En zo zijn er nog vele andere bijzondere plekken te noemen.”

Ellen van Kaam en Doreen Dekker van Watgaanwedoen.nl kunnen de schoonheid van Heiloo beamen. ,,Voor gezinnen is het bos met het grote speelveld en huttenbouwplek een aanrader. In Heiloo kun je ook een prachtige kanotocht maken bij het Maalwater of zwemmen in het Baafje. Daarnaast zijn er zoveel leuke activiteiten op het bijzondere Willibrordusterrein.” Op de foto Ellen van Kaam, Fred Dellemijn en Doreen Dekker bij de Runxput van het klooster Onze Lieve Vrouw ter Nood aan Kapellaan.