Heemskerk is enkele miljonairs rijker

Foto boven:
Claudia wint 2,2 miljoen euro. (Foto: Postcode Loterij)

Heemskerk – Zondagavond werd bekendgemaakt dat de Postcode Kanjer van 58,9 miljoen euro in Heemskerk is gevallen. Postcode Loterij-ambassadeurs Caroline Tensen en Quinty Trustfull verrasten de winnaars met dit nieuws. Beelden van de feestelijke uitreiking waren die avond te zien in het programma ‘Beat The Champions VIPS’ bij RTL 4.

Elf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met de winnende postcode 1961 GB zijn de grootste prijswinnaars. Hoeveel iemand wint is afhankelijk van het aantal Kanjerpunten dat in 2022 is gespaard. De winnaars wonnen bedragen variërend van 2,2 miljoen tot 5,2 miljoen euro. Jan en Ria kregen een cheque van 2,8 miljoen euro van Caroline Tensen. Ria reageerde: ,,Dat dit me kan overkomen, ik ben er helemaal stil van. We doen mee voor de goede doelen en zien vaak andere mensen die een prijs winnen. Nu is de Postcode Kanjer hier in Heemskerk gevallen. Niet te filmen! Zoiets heb ik nog nooit gezien in mijn leven.’’ Jan vulde aan: ,,We worden dit jaar beiden tachtig jaar dus er komt een groot feest!’’

Mabel en Postcode Loterij-ambassadeur Caroline Tensen. (Foto: Postcode Loterij)

Quinty Trustfull verraste Claudia met een cheque van 2,2 miljoen euro. Op de vraag wat ze met de prijs gaat doen? ,,Ik heb simpele dromen. Eerst even op vakantie lijkt me heerlijk, lekker weg.’’ De 25-jarige Mabel is pas afgestudeerd en werkzaam als verpleegkundige. Ze wint 2,8 miljoen euro en kreeg de cheque uit handen van Caroline Tensen: ,,Hier had ik nooit van durven dromen! Ik woon op 19 vierkante meter dus een eigen huisje zou wel heel lekker zijn.’’

Buurtgenoten Heemskerk verdelen 29,45 miljoen euro

De andere helft van de Postcode Kanjer gaat naar alle deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode 1961. Hoeveel zij hebben gewonnen blijft nog even spannend en wordt op het wijkfeest bekendgemaakt. Dit wijkfeest vindt plaats op vrijdag 6 januari op een locatie in Heemskerk die op een later moment bekend wordt gemaakt. Alle winnaars krijgen persoonlijk bericht en de gewonnen bedragen worden nog deze maand uitbetaald.

Nog meer prijzen in het nieuwe jaar

In heel Nederland werd zondag op een gelukkige start van het nieuwe jaar geproost. De Postcode Loterij maakte ’s middags vijfentwintig winnende postcodes bekend die ieder een ton met elkaar verdelen. Deze week winnen nog eens zestig postcodes een ton. Met een totale prijzenpot van 425,9 miljoen euro aan prijzen en cadeaus zijn er in 2023 elke maand 60.000 winnende postcodes.