Kans op gratis puzzel bij de milieustraat

Castricum – De gemeente Castricum doet mee aan de Nationale Recycleweek (12 – 18 oktober). Snelle inleveraars van afgedankte apparaten en lampen (e-waste) ontvangen bij de gemeentelijke milieustraat een gratis Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes). Wees er wel snel bij, want de voorraad is beperkt.

De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er zeker van zijn dat Wecycle alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen, die ze inleveren op de milieustraat, optimaal recyclet. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Bekijk op www. vimeo.com/wecyclenl de recyclefilmpjes. Toch nog een tweede leven voor je apparaat? Denk dan aan de Kringloopwinkel. Op www.watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

Over Wecycle

Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via een landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met de inzamel-, sorteer- en recyclepartners draagt Wecycle dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doet de organisatie voor ruim tweeduizend producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 zamelde men op die manier 116,2 miljoen kilo e-waste in. Dat werd gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 382 miljoen kilo. (Foto: aangeleverd)