woonverzekering

Heb jij de dakgoot dit jaar al schoongemaakt?

PARTNERBIJDRAGE

Nederland is een nat land. Per jaar vallen en duizenden liters water op het dak van onze woningen en dat water moet ergens heen. Een correct gebouwde woning beschikt in Nederland over een dakgoot. Deze goot zorgt ervoor dat het hemelwater niet gelijk vanaf je dak in je tuin of op je stoep belandt. Dat zou namelijk van je tuin een groot waterballet maken en dat wil je niet. Om de afvoer van het hemelwater in goede banen te leiden, is het belangrijk om je dakgoot schoon te maken. Dat klinkt eenvoudiger dan het is: niet iedereen is in staat om de trap te pakken en om de hoogte in te gaan. Anderen vinden het ronduit smerig werk om alle drek uit de dakgoten te verwijderen. Wij laten je zien hoe je zonder veel moeite kunt zorgen dat je dakgoten toch altijd goed schoon zijn. 

Neem een verzekering

De meest eenvoudige manier om te zorgen dat je dakgoten altijd schoon zijn zonder dat jij er ook maar iets voor hoeft te doen, is door een verzekering te nemen. Je kunt het schoonmaken van je dakgoot met Univé regelen. Deze verzekeraar biedt namelijk een heel interessante verzekering aan waarbij jij een lage maandpremie betaalt en in ruil daarvoor komt er jaarlijks iemand jouw dakgoot reinigen. Deze neemt zelf alle middelen mee om te zorgen dat deze zijn werk goed kan doen. Jij hoeft dus enkel de telefoon op te nemen wanneer de specialist contact met jou opneemt om een afspraak in te plannen. 

Een verzekering voorkomt een hoop ellende

Is het zo belangrijk om je dakgoten goed schoon te houden? Jazeker! Het hemelwater wil namelijk toch ergens heen en als je dakgoot vol met rommel ligt, wordt de afvoer van water geblokkeerd. Dat zorgt ervoor dat het water zich in de dakgoot ophoopt en in het ergste geval stroomt de dakgoot over aan de kant van je woning. Je krijgt dan water in je binnenmuur en dat kan leiden tot veel schade. Je ziet al heel snel vochtvlekken op je binnenmuur en plafonds ontstaan en op de lange termijn zul je waarschijnlijk te maken krijgen met houtrot. Dat kunnen grote kostenposten worden, dus het is aan te raden om te zorgen dat je dakgoten vrij zijn zodat het hemelwater snel en soepel afgevoerd kan worden. 

Meer onderhoud verzekeren? 

Wie eenmaal een dakgoot-verzekering heeft, zal merken dat dit naar meer smaakt. Het is namelijk ideaal dat je zelf geen werk meer hebt van het onderhoud van je woning. Kijk daarom ook eens naar de overige onderhoudsverzekeringen van Univé. Je kunt bijvoorbeeld het onderhoud aan je cv uitbesteden. Of wat dacht je van een specialist die ieder jaar langskomt om jouw schoorsteen te vegen? Alles is mogelijk, dus bekijk de opties vandaag nog even.