Hé, doe eens lekker CEK!

Castricum – De zomer hoeft ondanks de anderhalvemetersamenleving niet saai te zijn. Dat dacht ook Mieke Rozing, initiatiefnemer van Castricumse Etalage Kunst (CEK). Vanaf vandaag staat het dorp zes weken lang in het teken van lokale kunst. ,,Omdat ik het zo jammer vind dat leuke uitjes, zoals de Kunst Fiets Route, vanwege corona deze zomer niet door kunnen gaan, ben ik gaan nadenken over een alternatief. Kunstenaars en winkeliers hebben het zwaar deze tijd. Op deze manier kunnen ze allebei even extra in de aandacht gezet worden en hebben wij zelf toch een gezellig uitje in het dorp.’’

Het mes snijdt aan twee kanten, want: ,,Nu gaat Castricum weer leven met de kunst van lokale kunstenaars in etalages en kunnen we op een verstandige manier genieten van de mooie dingen die ons dorp te bieden heeft.’’ De kunst is te zien op diverse plekken in Castricum. Op het Kooiplein, in winkelcentrum Geesterduin, in de Dorpsstraat en Burgemeester Mooijstraat, op ’t Bakkerspleintje en in de Torenstraat. Er zijn onder meer houten beelden, keramiek, sieraden, quilten, schilderijen, foto’s en recycle-art van uiteenlopende kunstenaars te zien. Waar de Creatieve Wieven het pand van Hurkmans in de Burgemeester Mooijstraat volzetten met hun prachtige recycle- en textielkunst, exposeert Studio K met eigenzinnige meubels bij Mull Mode en Esclusivo.

Plattegrond

Mieke zelf is bekend van haar inloopateliers en workshops in BBC Castricum. Met haar ateliergroep exposeert ze in het voormalige pand van Dikhoff – de Vos Juweliers op ’t Bakkerspleintje. De CEK start vandaag en gaat door tot en met zondag 16 augustus 2020. Ook voor de kleintjes is het leuk, want ook de sprookjestuin (van de Tuin van Kapitein Rommel) doet mee. ,,Dus laat je allemaal verwonderen en wandel gezellig alle deelnemende etalages af.’’ Op de website miekerozing.nl is een plattegrond te vinden waarop alle locaties aangegeven zijn. Bezoekers kunnen ook de QR-code, die bij elke etalage is opgehangen, scannen.

Op de foto:
Mieke Rozing overhandigt de sleutel van een leeg pand aan exposant Annet Sijm. (Foto: Sylvia Bakker)