Haruto uit Japan zoekt gastgezin in Castricum of omgeving

Castricum – Afgelopen september is de 17-jarige Haruto naar Nederland gekomen voor een uitwisseling via het High School Holland programma. Haruto is bij een gastgezin geplaatst waar hij het eerste halfjaar van zijn uitwisseling doorbrengt en volgt momenteel lessen aan een middelbare school in Castricum, daarom wordt gezocht naar een gastgezin in de regio. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Haruto vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 mag verblijven?

Uitwisseling naar Nederland

Haruto doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Dat biedt buitenlandse scholieren de kans om onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur. Een uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn.

Wie is Haruto?

Haruto is een nieuwsgierige en kalme jongen. Hij volgt met plezier les aan een middelbare school in Castricum. ,,Het is wel heel anders dan in Japan, vooral de manier van lesgeven. De taal vind ik erg lastig, ik probeer wel elke dag een paar zinnetjes te oefenen. De cultuur is echt het grootste verschil tussen Nederland en Japan. In Japan zijn mensen meer verlegen en minder open.’’ De Japanse scholier heeft Nederland de afgelopen maanden al goed kunnen ontdekken. ,,Ik ben al naar een aantal groten steden geweest zoals Alkmaar en Amsterdam en heb al veel Nederlands eten geprobeerd. Stamppot en pepernoten zijn mijn favorieten.’’

De Japanse scholier heeft het erg naar zijn zin in Nederland. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Haruto vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 kan verblijven? Kijk op www.travelactive.nl/haruto-uit-japan voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)