Hartstichting zoekt collectanten in Castricum

Castricum – Van 10 t/m 16 april vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting plaats. Om deze week tot een succes te maken, is de Hartstichting op zoek naar zoveel mogelijk collectanten. Tijdens de collecteweek komen de collectanten in beweging voor een gezond hart voor iedereen.

Sabine (34) collecteert al tien jaar voor de Hartstichting. Ze vertelt: ,,Collecteren is een mooie bezigheid om anderen te helpen en sociale contacten te leggen.’’ Iedereen een gezond hart, dat is de droom van de Hartstichting. Al meer dan 55 jaar investeert de organisatie in onderzoek en innovaties op het gebied van preventie en zorg. De jaarlijkse collecte is daarbij onmisbaar. Sabine: ,,Tegen mensen die twijfelen, zeg ik altijd: ‘Je doet het natuurlijk in de eerste plaats voor anderen, maar je haalt er ook veel voor jezelf uit’. Dat meen ik echt. Je leert je wijk goed kennen, doet sociale contacten op in je buurt. Zeker als je ergens net woont. Ik heb al mooie contacten zien ontstaan. Zo ken ik een aantal mensen die door de collecte goede vrienden zijn geworden. En je weet dat er met de opbrengst belangrijk onderzoek gedaan wordt om hart- en vaatziekten in de toekomst te verminderen en beter te behandelen.’’

Meld je aan

Meedoen is makkelijk. Je loopt in je eigen wijk en het werk duurt ongeveer twee uurtjes. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Paul Kok (pauluskok@gmail.com / 06 53153214). Online aanmelden via de landelijke organisatie is ook mogelijk (www.hartstichting.nl/wordcollectant) of bel met 070 3155695. (Foto: aangeleverd)