‘Hart voor borstkanker’ viert feestje

Castricum – Afgelopen zondag vierden Lia Kooijman en haar team een feestje. Sinds de oprichting van haar stichting ‘Hart voor borstkanker’ (2007) zamelt Lia met haar team geld in voor borstkankeronderzoek door het KWF. Zij doet dit via de verkoop van zelfgemaakte sieraden en beschermengeltjes. Inmiddels staat de teller op 40.000 euro. Afgelopen zondag overhandigde Lia symbolisch een cheque van 6000 euro aan Remco Mewe van het KWF.

Door Henk de Reus

,,Het loopt lekker sinds we vanaf begin april een vast onderkomen hebben in de pop-up-store aan het Bakkerspleintje. Ik heb net gehoord dat we hier tot eind januari kunnen blijven. Dus de feestdagen pikken we mooi nog mee’’, aldus Lia. ,,Een dorpsmarkt zoals vandaag zorgt altijd voor veel bezoekers. Dit merkten we ook de laatste keer op 19 september. We draaiden toen een flinke omzet. Inmiddels staat de teller op 40.000 euro. Dit is een feestje waard.”

Lia legt uit hoe de sieraden gemaakt worden. ,,We gebruiken nieuw materiaal, maar ook kralenkettingen die we van mensen krijgen. Soms zijn deze van een overleden dierbare. We halen ze uit elkaar en maken er nieuwe sieraden en beschermengeltjes van. Oktober is borstkankermaand. Om die reden hebben we Remco Mewe, wetenschapsredacteur bij het KWF, uitgenodigd om een cheque ter waarde van 6000 euro in ontvangst te nemen.” Remco Mewe toonde zich wat blij met de aangeboden cheque. De openingstijden van de winkel zijn vrijdag en zaterdag van 10.30 uur tot 15.00 uur.

Op de foto:
Lia Kooijman overhandigt de cheque van 6000 euro aan Remco Mewe van KWF. (Foto: Henk de Reus)