Harold Ebels lijsttrekker D66 Castricum

Castricum – D66 Castricum gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met een nieuwe lijsttrekker. Zonder een enkele tegenstem kozen de leden van de plaatselijke afdeling Harold Ebels tot lijsttrekker. ,,Een Noord-Koreaanse uitslag”, grapte hij bij het bekendworden van de uitslag.

De 56-jarige Ebels is de opvolger van Marcel Steeman, die in 2019 lid werd van Provinciale Staten. Hij is sinds 2014 raadslid voor D66 in Castricum en is woordvoerder op thema’s als bouwen en wonen, ruimtelijke ordening, economie, verkeer en sport. ,,Na een vierde, een derde en een tweede plaats op de kandidatenlijst van D66 in 2010, 2014 en 2018 is het nu tijd om de kar te trekken!”, aldus Ebels.

,,Onze tweekoppige fractie staat te boek als zeer kundig en betrokken. Wij gaan campagne voeren voor een mooi verkiezingsresultaat en we mikken op een zetel extra.” In het dagelijks leven is Ebels – een gepromoveerd planoloog – werkzaam voor de nieuw te vormen gemeente Dijk en Waard, waar hij ambtelijk opdrachtgever is voor ruimtelijke projecten en programma’s. Hij groeide op in Castricum, woonde tijdens zijn studietijd in Amsterdam, waar hij begin jaren 90 ook lid werd van D66, maar woont al vijfentwintig jaar in Limmen. (Foto: Ernst Selleger)