Harm Bouma gooit hoge ogen

Akersloot – Harm Bouma uit Castricum heeft voor de eerste keer de winst binnengehaald in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Bouma had al een aantal weken een positieve indruk achtergelaten op het parcours op Sportcomplex de Cloppenburgh en nu kon hij laten zien dat het geen gelukstreffer was. Wout Bakker uit Heiloo stond op de deelnemerslijst, na drie voorafgaande zeges, te boek als de te kloppen man. Hij kwam met een aantal excuses aan, waardoor hij mogelijk niet optimaal zou kunnen presteren. Bouma ging goed van start en voor Wout Bakker restte zijn acties tot het verdedigen van een tweede plek met daarachter, niet als een bedreiging, een opzienbarende Emiel Prins (Egmond aan Zee) met een verdiende laagste podiumpositie.

Spannend was, hoe het zou aflopen met het groepje achter Prins met de almaar op kop rijdende Bob Scholten uit Akersloot, zoon en vader Koen en Gerrit Jansen en de later aangesloten Alkmaarder Henk Louwe. Dit viertal moest onderling gaan uitmaken hoe de volgorde van de verdere uitslag moest worden. Een aantal omlopen voor het einde waagde Koen Jansen, na later bleek een geslaagde poging er tussenuit te glippen. Vervolgens kwamen de andere drie afgetekend van elkaar over de finish.

Uitslag: 1. Harm Bouma (Castricum), 2. Wout Bakker (Heiloo), 3. Emiel Prins (Egmond aan Zee), 4. Koen Jansen Schagen en 5. Bob Scholten (Akersloot)

(Foto: Pixabay)