Hardloopevenement over landgoed Duin en Bosch

Castricum – Op zondag 19 februari organiseert AV Castricum samen met de Parnassia Groep voor de vijfde keer een hardloopevenement over het terrein van landgoed Duin en Bosch. Vanwege de coronamaatregelen kon dit evenement in 2021 en 2022 niet doorgaan. Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau.

Het parcours van deze loop gaat over een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4. De afstanden die je kunt lopen zijn 2,4 kilometer, 4,8 kilometer en 10 kilometer. Kinderen van 5 tot circa 12 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,4 kilometer, zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes. Het leuke is dat ouders met hun kinderen kunnen meelopen (ouders graag wel inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen).

Jeugd vanaf 12 jaar en volwassen lopers kunnen kiezen tussen de drie afstanden. Lopers voor de 2,4 en 4,8 kilometer starten om 10.30 uur, lopers voor de 10 kilometer starten om 11.10 uur. Inschrijven kan tot en met vrijdagavond 17 februari via www.inschrijven.nl en daarna alleen nog op de dag zelf in het clubhuis van AV Castricum. Het verzoek is om zo veel mogelijk gebruik te maken van de voorinschrijving. Er is catering aanwezig en er kan gebruik gemaakt worden van de kleedkamers in het clubhuis van AV Castricum. (Foto: AV Castricum)