Happy New Beer: zomers bierfestival in de Cultuurkoepel

Heiloo – Op zaterdag 2 juli kunnen bierliefhebbers terecht in de Cultuurkoepel voor een zomers bierfestival: Happy New Beer. Vanaf 14.00 uur staan de brouwers achter hun stand klaar om de glazen van de gasten – die bij de entree worden uitgereikt –  te vullen. In het bijbehorende festivalboekje staat een overzicht van alle verkrijgbare bieren en welke daarvan de nieuwe zijn.

Vanwege de coronaperiode is het niet elke brouwerij gelukt een nieuw bier te produceren. Om 15.00 uur krijgt iedere brouwer op het podium een minuut de tijd om zijn of haar brouwerij en bieren te promoten. Je mag als bezoeker je eigen borrelhapjes meenemen, omdat het zo gezellig is om te zien dat iedereen van de bieren, maar tevens van elkaars meegenomen lekkernijen geniet! Denk eraan dat er om die reden geen catering aanwezig zal zijn.

In het midden van het festivalboekje staat een lijst met een beperkt aantal bieren die op het festival beschikbaar zijn, en waarop je als bezoeker aan kunt geven welk bier je het beste waardeert. Het meest gekozen bier zal een jaar lang zowel in de Cultuurkoepel als in het naastgelegen restaurant Keuken met Karakter verkrijgbaar zijn. Uit de ingeleverde formulieren van het winnende bier trekt men een winnaar. Die persoon ontvangt een bierpakket en twee kaartjes naar keuze voor een voorstelling in de Cultuurkoepel als prijs!

Deelnemende brouwerijen: De Bierbroeders (Zwaag), Brouwerij Bierverbond (Heemskerk), Brouwerij Breugem (Zaandam), Brouwerij Egmond (Egmond), Brouwerij Hans & Grietje (Heerhugowaard), K.E.G.S. (Amsterdam) en Victorie (Amsterdam). Aanvang: 14.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl en aan de zaal. Een starterspakket à 20 euro bevat een festivalboekje, een glas in bruikleen en vijf munten. Losse munten kosten 2,50 euro (bier tot 7% 20 cl., bier 7% of hoger 15 cl.). (Foto: Pixabay)