Hans en Piet schaatsen voor onderzoek naar taaislijmziekte

Castricum – Ongeveer tien jaar geleden pakte Hans Gosselink (65) het schaatsen weer op. De Castricummer kwam op ijsbaan De Meent in Alkmaar een oude bekende tegen: Piet Bouma. De twee vormen sindsdien een onafscheidelijk duo op de ijsbaan. Dit jaar nemen ze deel aan gesponsorde schaatsevenementen, waarmee ze geld inzamelen voor onderzoek naar de taaislijmziekte.

Hans vertelt: ,,Verleden jaar zag ik een paar schaatsers met een opvallende schaatsjas van SKATE4AIR. Ik ben me daar eens in gaan verdiepen en het bleek dat deze organisatie schaatsevenementen organiseert, bijvoorbeeld in Zweden en op de Weissensee maar ook op Nederlandse ijsbanen. Het geld dat hiermee wordt opgehaald komt ten goede aan het onderzoek naar taaislijmziekte. Ik heb een neefje dat deze ziekte heeft en ik wil dit jaar (en waarschijnlijk de komende jaren) geld bij elkaar schaatsen voor dit goede doel.’’

Hans en Piet schaften allebei een SKATE4AIR-jas aan, zodat ze goed herkenbaar zijn. Voor elke kilometer die ze dit seizoen schaatsen gaat er 0,10 euro in een potje. Met gemiddeld zestig tot zeventig kilometer per week loopt dat al aardig op. Iedereen kan meehelpen door te doneren per kilometer of door een eenmalige bijdrage over te maken. Via Facebook en Strava  (zoek op Hans Gosselink) kun je op de hoogte blijven van de vorderingen en het opgehaalde bedrag. Maak de bijdrage over op NL74INGB 0009 0447 14 t.n.v. J. Gosselink  o.v.v. skate4air. (Foto: aangeleverd)