Hans Dulfer met Jos van Beest & Friends bij Blues in Bakkum

Bakkum – Organisator Jos Zonneveld kan trots terugkijken op de succesvolle start van Blues in Bakkum en heeft voor het komende evenement op zondagmiddag 14 mei saxofonist Hans Dulfer weten te strikken voor een optreden in Fase Fier. Dulfer zal worden begeleid door pianist Jos van Beest, die hiervoor een gelegenheidsformatie heeft samengesteld, bestaande uit gitarist Wolf Martini, bassist Eric Schoonderwoerd en drummer Ben Schröder.

Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant, met de tenorsaxofonist Coleman Hawkins als grote voorbeeld. Eind jaren vijftig was hij actief in het combo van Clous van Mechelen en speelde later in diverse andere groepen. In de jaren zestig ontving hij de Wessel Ilckenprijs en in 1993 de Bird Award van het North Sea Jazz Festival. In Japan kreeg hij voor zijn single ‘Streetbeats’ een gouden plaat.

Jos van Beest werd in Nederland onderscheiden met The Denon Swing Society Award, werd genomineerd voor The Pall Mall Swing Award en won Swinging Groningen. Hij oogstte internationale bekendheid in Japan en sinds 1999 staat hij onder contract bij een gerenommeerd Japans jazzlabel. Hij heeft inmiddels zestien albums op zijn naam staan. Het optreden vindt plaats op zondag 14 mei in Hotel Fase Fier aan de Van Oldenbarneveldweg 25. Aanvang 15.30 uur en de entreeprijs bedraagt 7,50 euro. De zaal gaat om 15.00 uur open. Noteer ook alvast het volgende blues-optreden op 24 september! (Foto aangeleverd).