Handje Contantje: feestelijke trekking en prijsuitreiking

Castricum – De spaaractie ‘Handje Contantje’, die al jaren wordt georganiseerd door het Ondernemersfonds van Dorpshart Castricum, kreeg wederom een feestelijke afsluiting. Het Ondernemersfonds vertegenwoordigt ondernemers uit de Dorpsstraat, Dorpsplein, Torenstraat, Burgemeester Mooijstraat, Bakkerspleintje en Stationsweg. Maar liefst 1774 gevulde enveloppen met ieder kassabonnen tot minimaal 250 euro waren ingeleverd.

Door Aart Tóth

Tezamen zorgden de enveloppen voor een minimale omzet bij de deelnemende ondernemingen in het Dorpshart van 443.500 euro. Inmiddels zijn de tien prijswinnaars bekend. De hoofdprijs bestond uit 250 euro ‘Handje Contantje’ en de tweede prijs van 125euro ‘Handje Contantje’ is ook zeer de moeite waard. Daarbij waren er nog acht mooie prijspakketten te verloten. De trekking vond plaats bij Reclame aan de Kust, dat de actie ondersteunde. Simone Veldt-Bakkers selecteerde onder het toeziend oog van vijf getuigen de winnaars. Het bleek een heel karwei met 1774 enveloppen, na de trekking volgde een controle van de betreffende kassabonnen.

Simone Veldt-Bakker tijdens de trekking met vijf getuigen, niet zichtbaar op de foto. (Foto: Aart Tóth)

Vervolgens was op 9 januari de prijsuitreiking, die vond plaats in clubMariz. De prijswinnaars waren uitgenodigd naar de prijsuitreiking te komen, maar wisten niet vooraf voor welke prijs. De spanning werd vervolgens opgevoerd, waarbij de drankjes rijkelijk vloeiden. Vervolgens werden de prijswinnaars bekend gemaakt vanaf de tiende naar de hoofdprijs, hetgeen de spanning nog meer deed stijgen. Daarbij waren onderstaande personen een ervaring rijker.

  • Hoofdrijs €250 Handje Contantje: H. Veldt
  • 2e Prijs €125 Handje Contantje: Marijke van den Breevaart
  • 3e tot 10e prijs prijzenpakketten: Lourens, Anna Elema, Kees de Groot, T. Pepping, Koen Glorie, J. Kwast, Joost Glorie en S. Schaank.

Na de uitreiking lekker napraten en drinken in clubMariz, waar het nog lang gezellig rumoerig bleef.