Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Castricum – Afgelopen vrijdag en zaterdag organiseerde het Oranjefonds weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen.

Ook dit jaar staken Castricumse vrijwilligers de handen uit de mouwen voor een stichting, een vereniging of zorginstelling. Welzijn Castricum koos er voor om, samen met vrijwilligers, drie straten in de gemeente Castricum groener, leuker en gezelliger te maken. Het betrof De Tarp in Akersloot, De Wieken in Limmen en Laan van Albertshoeve in Castricum. De actie werd onder meer ondersteund door de Bibliotheek, Kennemer Wonen, bewoners, twee ambassadeurs uit de kerngroep Eenzaamheid en een aantal vrijwilligers.

Rond 11.30 uur hebben vrijwilligers de tuintjes van enkele bewoners aan de Laan van Albertshoeve flink onder handen genomen. Bomen en struiken zijn gesnoeid, oude struiken opgeruimd, straatjes netjes aangeveegd en tuintjes voorzien vers plantgoed.

Vijftien vrijwilligers

Maria Yuste van Vlissingen is die dag tot ‘opperhoofd’ van de groenploeg gebombardeerd. Ze vertelt dat er vijftien vrijwilligers zijn opgetrommeld voor de klus. ,,Ze werken allemaal bij een bedrijf, dat zich als een van de eersten had aangemeld. ,,De bewoners zijn al op leeftijd en niet meer in staat om zelf hun tuin op te knappen. We vinden het fijn om ze op deze manier blij te maken. Gelukkig treffen we het vandaag beter met het weer dan Koning Willem-Alexander gisteren. Die stond samen met Koningin Maxima tijdens regen- en sneeuwbuien een tuin gereed te maken voor een nieuw plantseizoen.’’ Terwijl er koffie wordt geserveerd kijken bewoners vanuit hun voordeur of vanachter de ramen met genoegen toe hoe hun tuin wordt opgeknapt.

Op de foto:
Vijftien paar vrijwilligershanden zorgden er afgelopen zaterdag voor dat de tuintjes van bewoners aan de Laan van Albertshoeve werden opgeknapt. (Foto: Henk de Reus)