Handbalshow bij Meervogels ’60

Akersloot – In sporthal De Lelie kwam de jonge jeugd van handbalvereniging Meervogels ’60 onlangs bijeen voor een techniektraining. Vol overgave werd hier aan meegedaan. Na een sprongschot, passeerbeweging en lekker gooien op de snelheidsmeter was het tijd voor het oplopen met de wedstrijden. Het enthousiaste publiek heeft genoten van de techniektraining, kon inschrijven voor de blinde poule en vele mooie prijzen winnen bij de loterij.

In een volle sporthal De Lelie liepen de dames van de A-jeugd tegen Hugo Girls op met aan hun hand de jongere jeugdleden. De wedstrijd begon voor Meervogels prima; er was gelijk al een ruime voorsprong. Mooie snelle aanvallen en goede combinaties werden gemaakt. Ook de Hugo Girls kwamen beter in hun spel en kregen wat meer vat op de wedstrijd. De ruststand was 9-5. Na de rust kwam Meervogels goed uit de startblokken en maakte snel een aantal goals. Hierna volgde een onrustige periode, waardoor de tegenstander weer goed terug kwam. De laatste minuten waren zeer spannend. Beide teams hadden moeite met scoren en bleven goed verdedigen. De uitwedstrijd in Heerhugowaard werd verloren, maar deze thuiswedstrijd in een geweldige ambiance werd gewonnen met 15-13.

Dames 1

Zaterdagavond 11 maart speelde Meervogels dames 1 tegen Vido dames 1. Meervogels, dat nog ongeslagen is in 2023, was niet van plan om de reeks overwinningen op te breken. Verder wilde Meervogels alle toeschouwers natuurlijk niet teleurstellen. Met twee tribunes vol ging de wedstrijd van start. Meervogels startte de wedstrijd moeizaam. De ploeg had moeite met de felle verdediging van Vido, die hen goed aanpakte om de aanval te onderbreken. Door voornamelijk snelle breaks ging Meervogels redelijk gelijk op met Vido. Vido wist door goede druk en snelle tegenaanvallen een klein gat te slaan en maakte van de laatste minuten in de eerste helft gebruik om nog wat doelpuntjes uit te lopen. De ruststand was 9-12.

Tweede helft

De tweede helft stond in het teken van de achtervolging. Meervogels wist snel het gat te dichten door breaks en afstandschoten. De verdediging werkte beter samen, waardoor Vido ook moeite begon te krijgen met scoren. Het bleef tot de laatste minuut spannend, maar Meervogels bleef handballen met verstand. Door het uitspelen van de aanvallen bleven ze scoren en kwamen daardoor op twee punten voorsprong. In de laatste minuut scoorde Vido nog een doelpunt, waardoor de eindstand resulteerde in 25-24. Hard geknokt en met verstand gehandeld gingen de dames van Meervogels de volle kantine in om de overwinning te vieren. (Foto: Loed Veth)