Grote duinbrand oefening in Castricumse duinen

Castricum – Zaterdag 22 februari werd er een grote brandweeroefening gehouden in de duinen van Castricum. In de ochtend deden hier de volgende brandweerkorpsen aan mee: Castricum, Callantsoog, Egmond en Julianadorp. Ook de boswachters van PWN waren van de partij. ’s Middags deden de brandweerkorpsen van Beverwijk, Bergen, Schoorl en Den Burg mee aan de oefening.

Op de parkeerplaats bij de Hoep werden diverse containers opgesteld en van daaruit werd alles aangestuurd. Er stond een waterwagen klaar om de tankautospuiten weer te vullen met water als ze leeg waren na hun inzet, zodat ze opnieuw ingezet konden worden. Het doel van de oefening was om bij een grote duinbrand snel in actie te kunnen komen, de weg te vinden in het duingebied, kaartlezen en het watertransport vlot op gang brengen met behulp van waterwagens.

Het was een zeer geslaagde dag voor de brandweer met toch weer wat leerpunten die ze mee kunnen nemen in de praktijk. Zaterdag 29 februari is er weer zo’n oefendag voor de brandweerkorpsen, die gespecialiseerd zijn in duinbrandbestrijding. Deze zal dan gehouden worden in het duingebied van Schoorl. (Foto: Hans Peter Olivier)