Grote belangstelling voor Herenboeren op landgoed Rorik

Regio – Er is veel belangstelling bij inwoners uit de regio om een eigen boerderij te beginnen op landgoed Rorik. De initiatiefnemers van Herenboeren Rorik organiseerden op 14 januari een eerste drukbezochte informatiebijeenkomst. Meer dan 75 belangstellenden luisterden naar de plannen en stelden al hun vragen aan de organisatoren.

In de kas van restaurant Zacht Staal – in de winter gesloten – verzamelden zich zondagmiddag meer dan 75 belangstellenden voor Herenboeren Rorik. De organisatie is verheugd over de grote belangstelling. Bob van der Ploeg, penningmeester: ,,We zijn net begonnen met de bekendmaking van ons initiatief. En dan al zoveel mensen die enthousiast zijn en zich direct aanmelden. Geweldig!’’ De gasten werden welkom geheten door Wolter van der Vlist, de voorzitter van Herenboeren Rorik, en Kasper Hoex van De Groente Amsterdammer. Hoex vertelde over de oprichting van landgoed Rorik vijf jaar geleden en de huidige landbouwactiviteiten. Met de komst van een Herenboerderij op het landgoed worden deze activiteiten fors uitgebreid.

Van der Vlist: ,,Deze zomer eten vijfhonderd inwoners al duurzaam geteelde groenten en fruit van eigen boerderij. En de komende jaren breiden we de boerderij stap voor stap uit tot een volwaardig gemengd boerenbedrijf. We hebben er heel veel zin in!’’ De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding over het terrein. Wees er snel bij als je verzekerd wil zijn van een plekje op deze bijzondere boerderij in de Wijkermeerpolder. Wist je dat er al achttien werkende Herenboerderijen in Nederland zijn? Herenboeren Rorik wordt de derde boerderij in Noord-Holland.

Fotobijschrift:
Voorzitter Wolter van der Vlist gaf een presentatie over Herenboeren. (Foto: Eva de Jongste)