Groenten van Roos bij Laan

Roos ten Zeldam heeft een slim en mooi kookboek over groenten geschreven. Ze komt er uitgebreid over vertellen op zondagmiddag 28 oktober om 14.00 uur. De toegang is gratis en haar boek is alleen bij Laan tot eind oktober voor een introductieprijs te verkrijgen.

Roos is geboren in Castricum en heeft nu een restaurant in Sittard. Ze kookte vanaf haar achtste vrijwel dagelijks totdat ze uit huis ging om in Maastricht aan de Hotel Management School te gaan studeren. Tijdens die studie en ook al in de jaren daarvoor deed ze in diverse restaurants ervaring op. Het is haar missie om mensen te helpen meer groenten te eten. Om mensen te helpen bewuster met hun voeding om te gaan en dit daadwerkelijk te implementeren in hun leven. Om in te laten zien hoe makkelijk en lekker het wel niet is. Haar restaurant is slechts één van de vele manieren om dit te doen.

Het boek dat ze geschreven heeft, gaat over groenten in de hoofdrol zetten, over makkelijk en bewust koken binnen tien minuten, over hoe je een nieuw voedingspatroon eigen kunt maken zodat je het dagelijks kunt blijven doen en het een gewoonte wordt, ondanks je drukke baan en leven.

Het boek is een handboek en kookboek in één. Er staan meer dan 70 recepten in die binnen 10 minuten zijn te bereiden. De recepten zijn allemaal plantaardig en veganistisch maar wel is er ruimte voor toevoegingen. Het heeft een stappenplan, tips en tricks, praktijksituaties en een voorbeeld weekmenu. Daarnaast staan er specerijen-, en groenten combinaties in, snijtechnieken en heel veel meer. (Foto: aangeleverd)