Groentemonster Roos (25) geeft totaal nieuwe kijk op gezond eten

Nieuwe kookboeken verschijnen aan de lopende band. Maar de in Castricum opgegroeide Roos ten Zeldam presenteert méér dan een kookboek. Ze wil Nederland en België aanzetten om meer lekkere groenten te eten. Dit boek gaat over eenvoud, over koken binnen 10 minuten, over koken met verse groenten. En hoe je dit op een makkelijke manier dagelijks in de praktijk brengt.

In haar boek geeft ze onder andere antwoord op alle vragen die ze de afgelopen jaren kreeg omtrent gezonde voeding. Vragen die vaker gingen over hoe je dagelijks gezond kunt eten dan over wat nu daadwerkelijk precies gezonde voeding is. Eenvoud in de keuken vindt Roos essentieel, gezond eten niet moeilijker maken dan het hoeft te zijn. Dat scheelt tijd en geld en maakt het je bovendien een heel stuk makkelijker om iets dagelijks vol te blijven houden. Groenten in hun waarde laten en de smaken eten die de natuur ons geeft, vormen de basis in Roos’ boek. Uitgaan van de natuur geeft kracht en is bovendien erg lekker. Alle recepten in het boek zijn veganistisch, glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.

Velen van ons zijn grootgebracht met een bepaalde manier van koken, een manier die al van generatie op generatie is doorgegeven. Wil je deze bekende manier van koken veranderen, dan kun je tegen verschillende dingen aanlopen. In haar gesprekken merkte Roos dat de valkuilen voor iedereen anders kunnen zijn. In haar boek biedt ze oplossingen voor al deze valkuilen.

Het boek bevat een stappenplan over hoe je je eetpatroon kunt veranderen, informatie over hoe je keukenkast eruit zou moeten zien en een uitgebreide beschrijving over waar je je inkopen het beste kunt doen.

Gezonde voeding heeft altijd een grote rol gespeeld in Roos’ leven. Opgroeiend in Castricum kreeg ze al op jonge leeftijd de droom om een eigen restaurant te hebben, iets dat ze begin 2017 in Sittard heeft waargemaakt. Roos ten Zeldam (25) is altijd al een enorm groentemonster geweest en een liefhebber van koken en nieuwe gerechten ontwikkelen. Ze is een creatieve doener die vanuit haar enthousiasme geen moment goed stil kan zitten en zeer gepassioneerd is over wat ze dag in dag uit mag doen: groenten in de schijnwerpers zetten op alle mogelijke manieren.

Het boek ‘Groenten van Roos’ schreef Roos vanuit haar hart. Op donderdag 23 augustus vindt het pre-launch event plaats in haar eigen restaurant in Sittard. De landelijke boeklancering is op 1 november 2018, op Wereld Veganisten Dag, bij Flow of Yoga te Castricum. Het boek is vanaf die datum ook beschikbaar bij de betere boekwinkel in Nederland en Vlaanderen en bestelbaar bij Bol.com. (Foto: aangeleverd)