GroenLinks wil 600 extra sociale huurwoningen

De gemeente moet op korte termijn honderden extra sociale huurwoningen bijbouwen. Dat schrijft GroenLinks in een persbericht. Het statement van de partij komt een week nadat wethouder Slettenhaar (VVD) besloot statushouders geen voorrang meer te geven.

Volgens GroenLinks zijn er te weinig geschikte woningen en dat leidt tot ‘lange wachtlijsten en veel frustratie’. De partij stelt dat de huidige plannen voor woningbouw in de gemeente gericht zijn op huishoudens die ‘veel te besteden hebben’. De Castricumse woningmarkt bestaat nu voor vijftien procent uit sociale huurwoningen en dat is volgens GroenLinks ‘veel te weinig’.

Tijdelijke en permanente woningen
Binnen twee jaar wil de partij driehonderd tijdelijke woningen realiseren op braakliggende terreinen zonder goedgekeurde plannen. ‘Met behulp van deze maatregel kan de woningnood op korte termijn verlicht worden. Om woningzoekenden in de toekomst beter te kunnen helpen met het vinden van een geschikte woning, moeten er de komende jaren 600 extra sociale huurwoningen gebouwd worden.

Extra bouwlaag op Geesterduin
Deze kunnen voor de helft gerealiseerd worden op de al bekende locaties’. GroenLinks pleit ook voor een ‘extra bouwlaag’ omdat deze ‘vaak acceptabel kan worden ingepast’. Volgens de partij leent winkelcentrum Geesterduin zich bij uitstek voor deze plannen. ‘Dat heeft slechts één bouwlaag en bestaat geheel uit winkels. Er kunnen meer dan 200 sociale huurwoningen gerealiseerd worden’.

Foto: Pixabay