GroenLinks verwelkomt nieuwe leden

Castricum – Lieten de landelijke verkiezingsuitslagen een ruk naar rechts zien, lokaal mag GroenLinks zich verheugen in een groeiend aantal leden. In Uitgeest is net een nieuwe afdeling van de partij van start gegaan. Heiloo volgt op de voet en de al gevestigde afdeling in de gemeente Castricum verwelkomde onlangs het 120ste lid.

Voorzitter Sven Drillenburg Lelijveld is opgetogen met de groei, maar het verrast hem niet: ,,In deze moeilijke tijden maken veel burgers zich zorgen over groene thema’s als klimaat, bomen en biodiversiteit, maar ook over dingen als sociale woningbouw en zorg. Deze tijd vraagt om linkse en groene antwoorden op heel grote vraagstukken.” Niet alleen GroenLinks ziet een groei. Ook andere groene organisaties in de gemeente als CALorie, Transition Castricum en Bijzzzaken zien steeds meer betrokken burgers aansluiten en actief worden, vaak voor meer organisaties tegelijk.

Zo ook Katie Crouwel. Katie is een jaar geleden met haar gezin in Castricum komen wonen en is in mum van tijd actief geworden in allerlei groene en duurzame initiatieven. ,,Als iedereen een kleine groene stap maakt, maken we samen een heel grote”, vertelt ze enthousiast. ,,Bijvoorbeeld een lekker praktisch stapje zoals Zero Waste, waarbij winkeliers met een sticker aangeven dat je gerust je eigen broodzak of ijsbeker kunt meenemen. Daarmee kunnen we samen een flinke berg plastic voorkomen.” Katie maakte ook wat grotere stappen. Zo is ze toegetreden tot het bestuur van de plaatselijke afdeling van het Instituut voor Natuureducatie en heeft ze met vrienden een ecologische moestuin overgenomen waar ze binnenkort haar eerste oogst aan aardbeien, peultjes en tomaten hoopt te plukken. Lid worden van GroenLinks was voor Katie een logische stap: ,,Ook via de politiek Castricum wat groener en socialer maken.”

Op de foto:
GroenLinks Castricum-voorzitter Sven Drillenburg Lelijveld verwelkomt het nieuwe lid Katie Crouwel. (Foto: Milou Visser)