Groen- en kunstbeurs op 6 en 7 mei in de Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei bruist het weer in de Tuin van Kapitein Rommel. In dit weekeinde vindt de traditionele groen- en kunstbeurs plaats. De openingstijden op beide dagen zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De tuin bevindt zich schuin tegenover het NS-station.

Op zaterdag ligt het accent op het groen. In samenwerking met Groei & Bloei Midden Kennemerland is er een plantenmarkt. De Tuinman van Kapitein Rommel geeft dan samen met Groei & Bloei informatie over het planten, zaaien en stekken en biedt vele planten en stekken aan om te kopen en te ruilen. Ook dit jaar zijn er weer volop kruidenplanten te koop. Voor alle tuinliefhebbers een leuke manier om andere planten, kruiden, zaden en stekjes voor je tuin bij elkaar zoeken. Ook als je een tuin of terras hebt met veel stenen en grind, kom dan gerust kijken. Potplanten voor op het terras worden ook aangeboden. Op zaterdag zijn er ook enkele kramen met kunst en een demonstratie van schilderkunst.

Kunstbeurs

Op zondag is er nog volop groen, maar ligt het accent op de kunst-, ambacht- en cadeaumarkt met de mooiste ideeën voor Moederdag. Er is werk van Studio Sense met viltkunst en kunst van bijenwas en bijenzalf. Mireille Schermer van Nature Works presenteert medicinale en lokale zelfzorgproducten en ambachtelijk dagcentrum Wisselwerk (SIG) heeft keramieken kaarsen en glas in lood op de kraam. Er zijn producten van keramiek en hout van Artkid en natuurlijk is er de Nepal-kraam van Stichting Straatkinderen van Kathmandu en nog veel meer. In de tuin gaan op beide dagen landschapsschilders aan het werk. (Foto’s: aangeleverd)