Gretig Meervogels ’31 lijkt klaar voor eindspurt

Akersloot – Een wel heel prettige zondag voor de hele club: daar waar de junioren O19-1 de strijd om de koppositie aanbonden bij Spirit ’30 en daar met 1-2 aan het langste eind trokken, moest Meervogels ’31 2 de degens kruisen met angstgegner ZAP 2 en wel op Cloppenburch. In een degelijke wedstrijd, waarin het spel dan misschien niet oogstrelend was, wisten ook zij het volle pond te behalen door een 3-1-overwinning. Beide concurrenten verloren en er gloort iets moois voor ons tweede.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Ons vlaggenschip heeft die kans ook nog in eigen hand. De vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd tegen de oudste club van Alkmaar, Alcmaria Vitrix, mocht gezien worden als graadmeter voor de eindsprint in deze slotfase van de competitie. Nou, ik kan u vertellen dat het team de vele aanwezige Akersloter supporters niet teleurstelde. Vanaf het begin een gretig Meervogels, dat de thuisclub goed onder druk hield en ook kansen creëerde. Alcmaria maakte legio fouten, maar Meervogels dwong dat ook af. Pas na een half uur slopen de eerste onzorgvuldigheden in het Akersloter spel, maar toen was de marge al op 0-2 gezet. Net toen we blij leken met de rust, werd echter de wedstrijd ook al beslist: 0-3.

Een pikstart na de rust: binnen tien minuten was het 0-6 en Alcmaria liep als een geslagen hond over het prima (nou vooruit) kunstgras. Ja, waren wij nou zo goed bezig of was Alcmaria van de leg… ik denk allebei, want de tweede helft was één grote kansenregen richting Alkmaarder doel. Het was omdat Meervogels qua doeltreffendheid de teugels enigszins liet vieren in het laatste kwartier, anders hadden we nu reeds het beste doelsaldo gehad in 3B. Nu mag Koedijk dit nog koesteren: laten we – naast de punten – ook hier een slag in slaan.

Dat dit vandaag ook gebeurde, mag duidelijk zijn: 0-10 was de eindstand en dat zegt genoeg. Een verdienste van het gehele team, maar we noemen de doelpuntenmakers nog wel even: Tom Adrichem (6x); naar verluidt een nieuw Akersloter record. Doorgaan zo! Jens Verduijn (2x, waaronder een beauty bij 0-9). Lex Broertjes (1x, de genadeklap bij 0-2). Jelle van der Eng (1x, dik verdiend, blinkt al weken uit).

Nu kijken of we dit alles een goed vervolg kunnen geven a.s. weekend (2 april):

  • 11.30 uur: de kraker KFC 2 – Meervogels ’31 2, winst is goed voor een reuzenstap.
  • 14.00 uur: Meervogels ’31 1 – Ilpendam 1, dat de laatste tijd toch aardig punten sprokkelt.

Komt onze mannen aanmoedigen: het kan een boerenjaar worden!

Op de foto:
Tom Adrichem, tijdens deze wedstrijd ongrijpbaar. (Foto: Ingrid Adrichem)