Gratis via de bibliotheek: 25 computercursussen

Castricum – Wil je handiger worden met de computer, tablet en smartphone? Je kunt online gratis SeniorWeb-cursussen volgen. Zo kun je bijvoorbeeld beter leren e-mailen met diverse mailprogramma’s, werken met Windows, Word en Excel of WhatsApp gebruiken. In de bibliotheek of thuis.

Er zijn vijfentwintig cursussen voor iedereen, jong en oud, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Zo helpt de bibliotheek je om digitaal (nog) handiger te worden. Je kunt de onderwerpen kiezen die je leuk vindt of nodig hebt. Je kunt kiezen of je de cursussen in de bibliotheek of thuis wilt volgen. In de bibliotheek kun je bovendien hulp krijgen van een medewerker of vrijwilliger tijdens de media-inloopspreekuren. De cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als iets gevorderden. Iedereen kan de cursussen in zijn eigen tempo te volgen, waar en wanneer het uitkomt.

Cursusaanbod

Er zijn cursussen over e-mailen, foto’s beheren en bewerken, online opslag en back-ups maken. Je kunt leren omgaan met WhatsApp of leren werken met Android en Apple. Of starten met Windows, Excel en Word en typen met tien vingers. Er is ook een cursus over veilig en bewust online zijn. Het pakket met beschikbare cursussen wordt nog verder uitgebreid. Je kunt alle cursussen op bibliotheek.seniorweb.nl vinden.

Meedoen

Heb je zin om met een cursus te starten? Om de online cursussen te kunnen volgen, kun je bij de bibliotheek bij jou in de buurt terecht of je via bknw.nl/seniorweb aanmelden. Kijk op bknw.nl/openingstijden voor een overzicht van beschikbare vestigingen. Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 072 5156644. (Foto: aangeleverd)