Gratis toegang Huis van Hilde tijdens Open Monumentendagen

Castricum – Archeologiemuseum Huis van Hilde is al gratis te bezoeken met een Museumkaart, maar tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 is het museum gratis toegankelijk voor iedereen.Dit jaar is het landelijke thema Duurzaamheid, met als slogan Duurzaam duurt het langst. Op www.openmonumentendag.nl is te zien welke monumenten in Castricum en andere gemeenten te bezoeken zijn.

Door monumenten toegankelijk te maken tijdens de Open Monumentendagen vraagt men aandacht voor het behoud van dit bijzondere cultureel erfgoed voor een breed publiek. Het markante gebouw van archeologiemuseum Huis van Hilde is geopend in 2015 en is geen monument. Het bevat echter wel een schat aan verhalen over de vroegere bewoningsgeschiedenis van de provincie Noord-Holland.

Van boven de grond naar onder de grond

De ruim duizend archeologische vondsten en zestien mensfiguren in Huis van Hilde vertellen het verhaal over de geschiedenis van de provincie en haar bewoners. Met een bezoek aan Huis van Hilde tijdens de Open Monumentendagen worden zo de verhalen die achter de muren van de monumenten schuilen verbonden met de verhalen die de sporen en vondsten van onder de grond ons vertellen. Zondag 11 september leer je hier meer over tijdens de gratis rondleiding ‘Hildes tour door de tijd’ om 13.30 uur. Beide dagen is ook de ArcheoHotspot geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Jong en oud kan dan in de huid kruipen van een archeoloog en helpen met het sorteren van beerputmateriaal.

Informatie

Huis van Hilde is dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag 10 en zondag 11 september is Huis van Hilde gratis toegankelijk voor iedereen. Kijk op www.huisvanhilde.nl voor meer informatie. (Foto: Lucienne van der Stouwe)