Gratis tekenpas van Landschap Noord-Holland

Het is volop lente en iedereen trekt er op uit om te genieten van de natuur. Maar het is oppassen geblazen, want ook de teken zijn weer actief. Deze kleine beestjes kunnen voor veel ellende zorgen. Jaarlijks lopen ruim 1 miljoen mensen een tekenbeet op. Landschap Noord-Holland stelt 10.000 gratis tekenpassen beschikbaar voor iedereen die naar buiten gaat. Deze pas is een effectief preventiemiddel dat besmetting door een teek kan beperken.

Een tekenpas blijkt nog altijd een van de beste en meest veilige manieren te zijn om een teek te verwijderen. Dankzij het handige creditcardformaat is de tekenpas makkelijk mee te nemen in de portemonnee en zijn mensen altijd voorbereid. Bovendien heeft de pas een inkeping om zowel volwassen als jonge teken snel en soepel te verwijderen. Inwoners van Noord-Holland kunnen de pas vóór 14 april aanvragen op landschapnoordholland.nl/tekenpas.

Meer informatie over de risico’s en de beste beschermingsmaatregelen is te vinden op: www.lymevereniging.nl of www.rivm.nl/tekenbeet.

De Week van de Teek vindt plaats van 3 tot en met 7 april. In deze week brengen allerlei groene organisaties teken, tekenbeten en de risico’s van tekenbeten onder de aandacht.