Gratis sportieve activiteiten in de zomervakantie

Castricum /Heemskerk – Wie op de basisschool zit en in de zomervakantie wil meedoen aan de gratis sportieve activiteiten van Team Sportservice Kennemerland, kan zich nu aanmelden. Zowel in de eerste als laatste vakantieweek kunnen kinderen die in de gemeente Castricum of Heemskerk wonen of hier naar de basisschool gaan, meedoen aan onder andere lasergamen, sportinstuiven, apenkooi en mini Olympische Spelen. Beide gemeenten vinden gezonde jeugd erg belangrijk en stimuleren bewegen door onder andere deze vakantieactiviteiten te financieren.

Activiteiten

Op 12 juli zijn bij AVC Castricum de mini Olympische Spelen voor groep 1 t/m 8 met diverse atletiekonderdelen. Voor groep 3 t/m 5 zijn op 13 juli de campinggames op het Koekoeksveld in Limmen. De groepen 6 t/m 8 kunnen die dag lasergamen en een Nerfbattle spelen. De gymzaal aan de Velst in Heemskerk wordt op 14 juli omgebouwd tot apenkooi voor groep 3 t/m 8. Als afsluiter die week op 15 juli diverse beachsporten voor groep 3 t/m 8 op de beachvelden van handbalvereniging DSS Heemkerk.

De grote sportinstuif op 19 augustus in gymzaal De Velst in Heemskerk is voor alle groepen, de kinderen worden die dag ingedeeld naar leeftijd. Op 20 augustus is op sportpark Wouterland in Castricum rugby en een Nerfbattle voor groep 3 t/m 8. Naast al deze vakantieactiviteiten is er deze zomer nog meer sportief aanbod, waaronder de Zomerboost. Van 2 tot 6 augustus kunnen kinderen van 2 tot 16 jaar meedoen aan Fun in the Sun in Heemskerk. Het Cultuurhuis, MET Heemskerk en Team Sportservice Kennemerland organiseren gezamenlijk diverse activiteiten, zoals een bootcamp, dans, sportmix en springen op het springkussen. Kijk op www.noordhollandactief.nl voor het complete aanbod en om in te schrijven.

Sportieve speurtochten

Ook is het weer mogelijk om met het gezin een of meer sportieve speurtochten te spelen met de app Seppo. De speurtochten zijn gratis en op een tijdstip naar keuze te doen. Er zijn in totaal 9 routes in de plaatsen Akersloot, Castricum, Heemskerk en Limmen. Ga voor de inlogcodes en instructie naar www.teamsportservice.nl/kennemerland. (Foto: aangeleverd)