Gratis sportieve activiteiten in de zomervakantie

Castricum/Heemskerk – Kinderen die zin hebben om deze zomer veel te sporten en bewegen zijn van harte welkom bij de gratis vakantieactiviteiten die Team Sportservice Kennemerland organiseert. De activiteiten zijn voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar die in de gemeente Castricum en Heemskerk wonen of naar school gaan. Beide gemeenten vinden bewegen en een gezonde jeugd erg belangrijk en stimuleren daarom deze activiteiten.

Op maandagochtend 24 juli start men met bootcamp en een interactief Smart Disc-spel voor groep 5 tot en met 8 van de basisscholen en klas 1 van het voortgezet onderwijs. Max Drenth van Beach Bodies geeft samen met Team Sportservice deze leuke sportles bij de ingang van het duingebied van Castricum. Ouders die het leuk vinden mogen ook meedoen. In sporthal De Waterakkers in Heemskerk kunnen kinderen van 3 tot en met 12 jaar op dinsdagochtend 25 juli meedoen aan twee sportinstuiven met verschillende activiteiten zoals trampolinespringen, touwzwaaien, voetbal en verschillende leuke spellen. In Limmen spelen kinderen uit groep 3 tot en met 8 op woensdag 26 juli Super Mario Trefbal. Dezelfde leeftijdscategorie kan op donderdag 27 juli op het speelveld aan de Johannes Poststraat in Heemskerk meedoen aan freerunnen en slagballen onder leiding van de buurtsportcoaches Bart en Winnie.

Fun in the sun

Kinderen van 2 tot 14 jaar kunnen van 7 tot 11 augustus meedoen aan Fun in the Sun in Heemskerk. Het Cultuurhuis, de Bibliotheek, MET Heemskerk en Team Sportservice Kennemerland organiseren gezamenlijk diverse activiteiten in en rond het gemeentehuis. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan dans, djembé, sportmix en springen op het springkussen.

Zomerboost

Verenigingen en sport- en beweegaanbieders in Heemskerk, Castricum, Akersloot en Limmen organiseren deze zomer heel veel sportieve activiteiten. Er is aanbod voor iedereen. Van jong tot oud. Van bewegen tot intensief sporten. Van zaal tot natuur. Er zijn clinics, toernooien, vrije inloop lessen en sportdagen. De activiteiten zijn in de maanden juni, juli, augustus en september.

Informatie en inschrijven

Op de website www.noordhollandactief.nl kunnen kinderen zich (laten) Inschrijven voor de vakantieactiviteiten. De activiteiten zijn te vinden door het filter ‘Evenementen’ te selecteren. Per leeftijdscategorie zijn er verschillende aanvangstijden. Wie hulp nodig heeft met aanmelden of vragen heeft over de activiteiten kan een e-mail naar kennemerland@teamsportservice.nl sturen. (Foto: Team Sportservice Kennemerland)