Gratis sportieve activiteiten in de zomervakantie

Castricum/Heemskerk – Kinderen die deze zomer zin hebben om te sporten en bewegen zijn van harte welkom bij de gratis zomervakantieactiviteiten van Team Sportservice Kennemerland. Er is weer van alles te doen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die in de gemeente Castricum en Heemskerk wonen of naar de basisschool gaan.

In de eerste vakantieweek start de reeks activiteiten op maandagochtend met een sportcarrousel voor groep 3 tot en met 8 in de frisse buitenlucht. Bij CSV in Castricum kunnen de kinderen verschillende spellen spelen, zoals handbal, trefbal en stoepranden. Deelnemers die dat willen kunnen zich tijdens deze activiteit kwalificeren voor het NK stoepranden. Op dinsdag 19 juli kunnen kinderen in Limmen meedoen aan Urbans Sports, een mix van stoere sporten zoals freerunning, slackline en bootcamp. In de middag een gezellige kleuterinstuif met verschillende activiteiten zoals klimmen, springen, touwzwaaien, schommelen, tikspelletjes en veel meer. In de Velst in Heemskerk zijn op woensdag 20 juli en donderdag 21 juli voor groep 3 tot en met 8 de grote gymspellen bunkertrefbal en apenkooi 2.0.

Wie mee wil doen aan de gratis vakantieactiviteiten kan zich via de website www.noordhollandactief.nl inschrijven. De activiteiten zijn eenvoudig te vinden door het filter ‘Evenementen’ te selecteren. Per leeftijdscategorie zijn er verschillende aanvangstijden. Wie hulp nodig heeft met aanmelden of vragen heeft over de activiteiten kan een e-mail naar kennemerland@teamsportservice.nl sturen.

Fun in the Sun

Team Sportservice is deze zomervakantie ook te vinden bij Fun in the Sun in Heemskerk. Het Cultuurhuis, MET Heemskerk, de bibliotheek en Team Sportservice organiseren in de week van 1 tot 5 augustus diverse culturele, creatieve en sportieve activiteiten. Op 2 en 5 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar gratis meedoen aan de sport- en spelochtend op het grasveld achter het gemeentehuis. Ook hiervoor kunnen deelnemers zich via www.noordhollandactief.nl aanmelden. Spontaan langskomen op de ochtend zelf mag ook. (Foto: aangeleverd)