Gratis monumentengids voor bezoekers Open Monumentendagen

Castricum – De Open Monumentendagen kunnen dit jaar doorgaan: op zaterdag 11 en zondag 12 september openen verschillende monumenten hun deuren voor bezoekers. Iedere bezoeker ontvangt dit jaar een bijzonder cadeautje: de nieuwe Monumentengids 2021-2023. Tijdens de Open Monumentendagen zijn in Castricum onder andere het Museumgemaal 1879 en twee locaties op Duin en Bosch geopend. Ook is voor de eerste keer het kleine kerkje De Kemphaan op De Woude geopend.

Het kerkje De Kemphaan op het eiland De Woude (Foto: aangeleverd)

Wethouder Paul Slettenhaar bezocht vrijdag het Museum Gemaal 1879 in Akersloot. In het monument kreeg hij een rondleiding langs de mechaniek van het voormalige stoomgemaal. Ook bezocht hij de expositieruimte van Stichting Oer-IJ op de zolder van het gemaal. ,,Erfgoed heeft een toekomstwaarde voor onze gemeente”, concludeerde de wethouder.

Nieuwe monumentengids (2021-2023)

De wethouder ontving de nieuwe Monumentengids (foto boven) uit handen van Greet Blokker, vicevoorzitter van het Museum Gemaal en voorzitter van het regionaal comité Kennemerland. De gids bevat veel monumenten uit de regio en is uitgegeven door het regionaal comité Kennemerland, met ondersteuning van de gemeente Castricum. De gids is het hele jaar te gebruiken. Het volledige programma voor de Open Monumentendag in de gemeente Castricum treft u aan in een kaart behorend bij de Monumentengids. De kaart en de gids zijn deze week gratis af te halen in het gemeentehuis, in de bibliotheek of bij het Huis van Hilde. Op 11 en 12 september zijn de kaart en de monumentengids ook af te halen bij de deelnemende monumenten. Voor alle andere informatie over de Open Monumentendagen kunt u een kijkje nemen op www.openmonumentendag.nl.