Gratis kennismakingsles holistische kinderyoga (8-12 jaar)

Castricum – Bewegen met aandacht en rust in je hoofd is ook voor kinderen in deze tijd belangrijk. Uit het hoofd naar het hart, ondersteund door een goede ademhaling samen in een groep met andere kinderen. Holistisch betekent aandacht voor het gehele lichaam en alle zintuigen (horen, zien, voelen, ruiken en smaak). Op woensdag 1 februari is van 13.30 tot 14.30 uur een gratis kennismakingsles.

De groepen zijn klein (maximaal acht kinderen) waardoor veel begeleiding en aandacht gegeven kan worden aan alle kinderen. Tijdens de yogalessen zullen verschillende thema’s aan bod komen: seizoenen, vriendschap en samenwerking, hartenwens, mindfulness: je bent goed zoals je bent. Op een speelse wijze zullen verschillende houdingen geoefend worden. Bijvoorbeeld door partneryoga (yogaoefeningen waarbij je samen de oefeningen doet met een ander kind), flow yoga (zonnegroeten en houdingen in een dynamisch tempo), meditatie en ademhaling oefeningen, aandachtoefeningen en er is ruimte voor creativiteit (tekenen, mandala maken, enzovoort).

Docent

De les wordt gegeven door Aniek Schrijver (Anandi Yoga). Aniek heeft al meerdere jaren kinderyoga en tieneryoga gegeven. Ze vertelt: ,,Yoga is voor alle kinderen een mooie ervaring. Daarom willen wij ook kinderen, van wie de ouders minder geld te besteden hebben (bijvoorbeeld kinderen van ouders bij de voedselbank), de kans geven om mee te doen. Is dit het geval, geef dit dan aan ons door, dan zorgen we er samen voor dat uw kind ook ná de gratis les kan blijven deelnemen.’’

Aanmelden

Ouders kunnen hun kinderen opgeven via www.anandiyoga.nl of een bericht sturen aan agschrijver@gmail.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen via telefoonnummer 06 14133738. Interesse in kinderyoga 5-7 jaar, tieneryoga 13-15 jaar of ouder/kind-yoga? Bij voldoende interesse kan nog een extra groep van start gaan. (Foto: Yan Krukau via Pexels)