Gratis inloopspreekuur ‘Testament en Erfrecht’ weer van start

Regio – Op vrijdag 22 september gaat in Ontmoetingscentrum De Stut aan de Maasstraat 3 in Heemskerk weer het eerste gratis inloopspreekuur na de vakantie van start. Iedereen kan hier vragen stellen over het opstellen van een testament en over het erfrecht in het algemeen. Het inloopspreekuur is iedere tweede en vierde vrijdag van de maand geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Uitleg in begrijpelijke taal

Veel mensen raken bij het onderwerp erfrecht al snel de draad kwijt, omdat een notaris zich veelal bedient van vakjargon met de nodige juridische termen. Erfrecht deskundige Ellen Joan Padt staat juist voor een heldere uitleg en wil voorkomen dat men achteraf met meer vragen blijft zitten dan aanvankelijk het geval was. ,,Er zijn er wel rechtswinkels maar daar werken vaak studenten, die lang niet altijd het antwoord op heel specifieke vragen hebben. Je kunt ook naar een juridisch loket gaan, daar werken doorgaans wel goed geschoolde medewerkers, maar veelal heb je dan ook meteen te maken met een inkomens- en/of vermogenstoets. Als je te veel verdient, word je meestal niet geholpen en direct doorverwezen naar een notaris. Ik laat graag zien dat het ook anders kan.’’

Laagdrempelig

Iedereen die vragen heeft over erfrecht wordt vanaf 22 september weer van harte welkom geheten bij het inloopspreekuur en hoeft daarvoor niets te betalen. De koffie, thee en een koekje staan klaar! Het inloopspreekuur is ondergebracht in een ruimte van ontmoetingscentrum De Stut (achter het Europaplein) en is dus voor iedereen goed te vinden. Gratis parkeren in de wijk. (Foto: Bos Media Services)