Gratis fietsverlichting repareren

Castricum – De Fietsersbond repareert ook dit jaar gratis fietsverlichting op zaterdag 13 oktober van 10.00 tot 16.00 uur op het Bakkerspleintje.

Onverlicht fietsen is riskant. Iedereen weet dat. Bovendien kan men onverlicht zomaar een bekeuring oplopen. De Fietsersbond maakt het iedereen gemakkelijk door een gratis controle en reparatie van de fietsverlichting aan te bieden.

En de vrijwilligers van de fietsersbond doen meer: ze graferen van je postcode in het frame; ‘bikefitter’ Wynzen Pauzenga is van 10 tot 12 uur aanwezig voor een gratis bike fit; (de vrijwilligers van de Fietsenbond controleren de bandenspanning en zo nodig pompen ze de banden op en men geeft advies voor verbeteringen aan je fiets. Tot slot kunnen belengstellenden zich bij het kraampje laten informeren over het werk van de Fietsersbond.

De Fietsersbond kan de verlichtingsactie gratis doen door de inzet van vrijwilligers en zoals ieder jaar met gratis materiaal van één van de twee Castricumse rijwielzaken; dit jaar is dat ‘Kruijswijk Tweewielers’ (Kooiplein).

Men zoekt nog vrijwilligers die zaterdag mee willen helpen. Mail dan naar Castricum@fietsersbond.nl, of bel 0251-671839.

Ook zoekt men Castricummers, Limmenaren en Akersloters die interesse hebben in de verkeersinfrastructuur en die willen meedenken over de fietsmobiliteit in de gemeente. Meer weten? www.castricum.fietsersbond.nl.

(Foto: aangeleverd)