Gratis fietslessen (opfrissen) voor senioren

Castricum – Vindt u het soms lastig om de (elektrische) fiets te beheersen, bijvoorbeeld tijdens het op- en afstappen of bij het maken van een bocht? Voor veel mensen is dat heel herkenbaar. Vandaar dat de buurtsportcoach drie fietslessen gaat geven. Het doel van de lessen is om weer met vertrouwen op de fiets te zitten.

De lessen zijn op donderdag 15, 22 en 29 juni van 10.00 tot 11.30 uur op de parkeerplaats van sportpark Wouterland, aan de Van Haerlemlaan. Er zijn één of twee buurtsportcoaches aanwezig die opgeleid zijn tot fietsinstructeur. Zij geven aan dat het dragen van een helm of andere beschermende materialen voor eigen keuze is. Gebruik hiervan wordt wel aangeraden. Alle soorten fietsen zijn welkom en deelname aan de lessen is gratis. De fietslessen worden in kleine groepen gegeven, maximaal tien deelnemers. De fietsdocent gaat vooral in op persoonlijke wensen. Voor de één is dat op- en afstappen, voor de ander leren fietsen op een nieuwe fiets en weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken.

Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken in het verkeer onder fietsers. Geen goed nieuws, maar laat u zich daardoor niet ontmoedigen om op de pedalen te stappen. Door deze training krijgt u een betere beheersing over uw elektrische fiets en kunt u met meer zelfvertrouwen deelnemen aan het verkeer. Zo kunt u weer genieten van een rondje door de polder, het dorp of de duinen. Fietsen geeft u vrijheid en de mogelijkheid om ergens naar toe te gaan. Blijf dat zo lang mogelijk doen!

De gemeente Castricum en de Provincie Noord-Holland vinden het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Vandaar dat deze fietslessen opgezet zijn. Aanmelden voor de lessen is verplicht. Dit kan via www.teamsportservice.nl/kennemerland (klik op de agenda). Lukt digitaal aanmelden niet? Dan kunt u altijd contact opnemen met buurtsportcoach Stefan (e-mail sbakker@teamsportservice.nl / telefoonnummer 088 2037340). (Foto’s: Team Sportservice Kennemerland)