Gratis duwtje in de goede leefstijlrichting

Castricum – Hoe fit ben je eigenlijk? En heb je het gevoel dat het anders kan maar je weet je niet hoe? Soms is de eerste stap om je leefstijl aan te passen of om te gooien best lastig. Team Sportservice geeft inzicht in de sportmogelijkheden en de aanbieders in de buurt. Met een gratis fitheidstest en beweegprogramma voor volwassenen ga je onderzoeken welke beweegactiviteit bij je past.

Het programma is op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in de gymzaal aan de Walingstuin. De eerste vier lessen worden door de buurtsportcoaches van Team Sportservice gegeven en de laatste zes lessen zijn proeflessen bij lokale sportaanbieders. Om te weten hoe je er qua fitheid voor staat, kun je voorafgaand aan het programma meedoen aan een fitheidstest. Hier worden lenigheid, kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen, gewicht en bloeddruk gemeten. Het programma duurt tien weken en start op 27 februari met de laatste les op 23 april.

Voor de fitheidstest kun je op dinsdag 13 februari tussen 19.30 en 21.30 uur terecht. De test die je aflegt, duurt een half uur binnen een gegeven tijdslot. Zeg jij al tijden dat je actiever wilt gaan leven? Maar is het starten nog niet gelukt? Door hier aan deel te nemen krijg je een zetje in de goede richting. Dit programma doe je samen met anderen, hetgeen motiverend en inspirerend werkt. Het aanbod is variërend, waardoor iedereen deel kan nemen op zijn of haar eigen niveau. Kijk op www.sportenbewegenincastricum.nl voor meer informatie of neem contact op met buurtsportcoach Winnie Assendelft (wassendelft@teamsportservice.nl / 088 2037340).