Gratis clinic Pickleball: een nieuwe sport in Castricum

Castricum – Pickleball is een nieuwe sport in Castricum. Tijdens een gratis clinic op 14 mei kunnen volwassenen deze sport vrijblijvend proberen. Pickleball is een laagdrempelige, toegankelijke en snel groeiende racketsport. Het combineert de leukste kanten van badminton, tennis en tafeltennis.

Pickleball wordt twee tegen twee gespeeld. De wisselende intensiteit zorgt ervoor dat er veel ruimte is voor sociale interactie. Ook veel oudere volwassenen (50+) spelen Pickleball omdat het geschikt is voor alle niveaus. De sport is afkomstig uit Amerika en sinds 2013 ook in Nederland beschikbaar. Pickleballen kan in elke sporthal en op elk verhard buitenveld. Er zijn nu ongeveer vijftien groepen en locaties in Nederland. Het is ook een officiële sport bij de EuroGames2022 in Nijmegen. Deze nieuwe sport is een aanwinst voor Castricum omdat het toegankelijk en sociaal is, voor jong en oud.

Zelf proberen

Op zaterdag 14 mei is iedereen van 18 jaar en ouder van harte welkom bij de gratis clinic. De sport wordt uitgelegd en alle benodigde materialen zijn aanwezig. Graag sportschoenen dragen. Er wordt continue gewisseld van teams. De clinic is van 14.00 tot 16.00 uur in zaal 2 van sportcentrum De Bloemen. Vanaf mei organiseert men wekelijks een Pickleball-avond om de sport verder te laten groeien. Heb je interesse in de clinic op 14 mei of in de wekelijkse avonden? Neem dan contact op door een e-mail naar pickleballcastricum@gmail.com te sturen. Het initiatief is mogelijk gemaakt middels een bijdrage vanuit het Castricumse sportakkoord. (Foto’s: Pickleball Haarlem)