Gratis bomen voor inwoners gemeente Castricum

Bakkum – Op zaterdag 4 februari kan iedereen uit de gemeente Castricum tussen 10.00 en 13.00 uur gratis bomen en struiken ophalen bij de bomenhub van Meer Bomen Nu. Er zijn duizenden gratis boompjes en struiken op te halen. De afgelopen maanden hebben vrijwilligers deze boompjes geoogst op plekken waar ze ongewenst waren. Dat gebeurde in het Noord-Hollands Duinreservaat, bij het Wormer- en Jisperveld en in de bospercelen bij Duin en Bosch.

De boompjes werden direct weggegeven aan mensen die hun tuin of erf wilden vergroenen, maar ook aan scholen en bedrijven. De overige boompjes zijn tijdelijk opgeslagen op de bomenhub aan de Duinenboschweg in Bakkum. De gemeente Castricum, sinds dit jaar partner van Meer Bomen Nu, bracht wilgen om uit te delen. Het assortiment werd nog aangevuld met mooie soorten van andere bomenhubs in Noord-Holland.

Aanmelden

Wilt u uw eigen tuin of erf vergroenen? Kom dan naar de uitdeeldag op 4 februari en vergroen uw tuin! Belangstellenden dienen zich eerst via het formulier op www.meerbomen.nu/gratis-bomen-voor-castricum-2 aan te melden. Meer Bomen Nu is een landelijke campagne van Urgenda om Nederland sneller te vergroenen voor het klimaat en de biodiversiteit. De weggeefactie is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Castricum.

Praktische informatie

De zaailingen zijn tussen de halve en twee meter groot en de wilgen maximaal 3,5 meter. Je mag zoveel bomen meenemen als je maar wilt, zolang de voorraad strekt. Voor sommige bijzondere soorten geldt wel een maximum. Het terrein waar de bomen op 4 februari op te halen zijn, bevindt zich aan de Duinenboschweg ter hoogte van het einde van de Zanderijweg. Kom op de fiets, of als je veel bomen wilt halen met de auto (met aanhanger). Auto’s parkeren langs de sloot.

Op de foto:
In de bospercelen bij Duin en Bosch werden onlangs door vrijwilligers veel jonge boompjes geoogst. (Foto: aangeleverd)