Grafiek van Nico Lute en Sietse de Jong in gemeentehuis

Van 23 mei tot en met 13 september exposeren de Castricummers Nico Lute en Sietse de Jong grafiek in de tentoonstellingsruimte van gemeentehuis Castricum. De tentoonstelling zal donderdag 23 mei geopend worden om 19.30 uur door Ben Gerits, ooit de inspirerende aanvoerder van het grafisch collectief De Moet.

Sietse de Jong volgde diverse tekencursussen en sloot zich aan bij een tekenclub. Hier werd hij gegrepen door de grafiek. Vervolgens ging hij deel uitmaken van het grafisch collectief De Moet in Castricum. Zo ontwikkelde hij zich verder en kwam tot steeds mooiere resultaten op de etspers. Zijn etsen zijn onder andere geïnspireerd door zijn reizen naar China, Japan, Egypte en New York. In zijn werk maakt hij vaak gebruik van de aquatinttechniek. Hij werkt zowel in kleur, als in zwart-wit. Sietse exposeerde eerder bij Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef.

Nico Lute tekent al zijn hele leven met veel plezier. Hij volgde een opleiding tot tekenleraar. In die tijd maakte hij al zijn eerste etsen en litho’s. Tegenwoordig is zijn specialisatie modeltekenen en het schilderen van aquarellen. Hij werkt graag buiten voor het maken van schetsen in potlood en inkt. Nico geeft les bij de teken- en schildersvereniging Tintoretto in Heiloo. Daarnaast is hij betrokken bij Galerie De Kapberg. Hij exposeerde al eerder aquarellen in het gemeentehuis van Castricum. Belangstellenden zijn van harte welkom! (Foto grafiek Nico Lute aangeleverd)