Graalbokaal Award wordt voor de tweede keer uitgereikt

Limmen – Op zaterdag 20 april wordt in de PKN-kerk aan de Zuidkerkenlaan 25 voor de tweede keer de Graalbokaal Award uitgereikt. Deze prestigieuze prijs is vorig jaar in het leven geroepen door Stichting RK Homo-emancipatie. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon of een instantie die zich moeite heeft getroost en zich inspant of zich ingespannen heeft het taboe op het bespreekbaar maken van seksualiteit, met name van homoseksualiteit, in de rooms-katholieke kerk te doorbreken.

De Graalbokaal Award bestaat uit een geldbedrag, een persoonlijke zilveren trofee en een bronzen sculptuur. De sculptuur is een wisseltrofee die de winnaar onder zich houdt tot een nieuwe prijsuitreiking. Het geldbedrag is door de winnaar vrij te besteden, maar het wordt door stichting RK Homo-emancipatie zeer op prijs gesteld als de winnaar de winnende pecunia aanwendt voor het initiëren, dan wel steunen van initiatieven om de homo-emancipatie in de rooms-katholieke kerk te bevorderen.

Eerste winnaar

Vorig jaar was Raymond Hintjes de eerste winnaar van de Graalbokaal Award omdat hij naar de mening van de jury zich kwetsbaar en actief heeft opgesteld om de noodzaak van homo-emancipatie in de rooms-katholieke kerk overduidelijk te benadrukken. Over de winnaar van 2024 kan al een klein tipje van de sluier worden opgelicht: ,,Hij raakte geïnspireerd, hij nam initiatief en hij bereikte resultaat.’’ Met zijn niet aflatende inzet weet de prijswinnaar volgens de jury baanbrekend werk te verzetten binnen de rooms-katholieke kerk.

De muzikale omlijsting bij de prijsuitreiking wordt verzorgd door René van der Wel, René Mooij en de Bedside Singers. De prijsuitreiking begint om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur). Belangstellenden die de prijsuitreiking willen bijwonen, kunnen zich hiervoor via info@rk-homo-emancipatie.nl aanmelden.

Op de foto:
De uitreiking van de Graalbokaal Award in 2023 door pastor Jan Veldt aan Raymond Hintjes. (Foto: aangeleverd)