Gouden Dagen deelt verrassingstasjes uit

Castricum – Gouden Dagen is het landelijke goede doel voor ouderen. Door wensen van ouderen te vervullen wil Gouden Dagen de eenzaamheid onder deze doelgroep voorkomen. In Castricum staan twee wensbomen. Eén op de locatie De Boogaert en één op de locatie De Santmark van ViVa! Zorggroep. Hierin kunnen alle ouderen hun wens ophangen, waarna vrijwilligers van Gouden Dagen de wensen gaan vervullen. Helaas ligt het vervullen van wensen momenteel stil vanwege het coronavirus.

Juist in deze tijd wil Gouden Dagen de ouderen laten weten dat er aan ze wordt gedacht. De mensen die wekelijks bij de dagbesteding in De Boogaert kwamen, en voor wie dit ook is weggevallen waardoor zij alle dagen thuis zitten, hebben van Gouden Dagen een verrassingstasje ontvangen. Vrijwilligers hebben deze tasjes onlangs langs gebracht. De gift werd enthousiast en soms ook emotioneel ontvangen: ,,Hartelijk dank voor het bloemetje en de tas met attenties welke ik van u mocht ontvangen. Het steunt en troost mij in deze onzekere tijd. Het zal nog wel even duren maar ooit zullen we elkaar weer ontmoeten.” Dit was één van de reacties die Gouden Dagen heeft mogen ontvangen.

75 Jaar Bevrijding

Ook de uitbundige viering van 75 bevrijding is van de baan. Vreemd hoe het kan lopen; 75 Jaar geleden werd de bevrijding gevierd, terwijl we nu niet kunnen doen wat we graag willen doen door het coronavirus. Geen viering, maar herinneringen en verhalen zijn er natuurlijk genoeg. Gouden Dagen nodigt iedereen uit om die herinneringen en verhalen op papier te zetten. Dat kan tot en met 30 juni. Welke herinneringen roept 75 jaar bevrijding op? Iedereen die toentertijd nog te klein was om er bewust bij te zijn, heeft wellicht van ouders of anderen verhalen gehoord die de moeite waard zijn om te delen.

Gouden Dagen wil op deze manier de herinneringen bundelen om zo met elkaar toch terug te denken en de bevrijding van 75 jaar met elkaar, op afstand, te vieren. Als er voldoende inzendingen komen, zal er een boekje van worden gemaakt. Uiteraard ontvangen de deelnemers dan zelf een exemplaar. Stuur de tekst naar Jolanda van Dam, Gouden Dagen Heemskerk, Westerheem 90, 1964 EJ Heemskerk of per e-mail: j.vandam@vivazorggroep.nl.